Avui arribo a la Terra Mitjana, és a dir a Hobbiton (Matamata). Aquí hi ha els escenaris on en Peter Jackson va rodar el Senyor dels Anells. A la I-SITE, centre d’informació, et venen els tíquets per fer el tour. No pots fer el tour sol. Et venen a recollir amb una furgoneta i et porten a una granja privada tancada on hi ha els escenaris.

Hobbiton està localitzat dins d’una gran finca plena d’ovelles propietat del sr Alexander, que s’ha fet d’or gràcies els escenaris. Repartides per la montanya hi ha els cases dels hobbits, fulloles de fusta que fan de façana de les cases. Tot és de mentira. El pont és de cartró pedra i a la peli semblava que tingues 200 anys, en fi, és curiós està aquí entre les ovelles i les cases dels hobbits.

Entrant a casa

Hi ha la casa de Bilbo, l’arbre on en Galdalf i en Frodo es troben i l’explana on fa es la festa de comiat de Bilbo. Quan comences a mirar et vas enrecordant de moments de la peli.

Hobbiton

Aquí he trobat els dos primers catalans. En el tour de Hobbiton hi havia una parella de Cardona, per viatgen en autocaravana i que ja acaben el viatge. M’han explicat llocs i coses que puc fer a l’illa sud.

Waitomo Caves

Situat a 130 km de Matamata, hi ha les coves de Waitomo. És famòs el seu recorregut en barca a les fosques pel seu interior. Al sostre veus milers de llumetes de color blau que són les cues de “luciernagas”. És molt xulo encara que semblin LEDS de color, com un parc temàtic de la Disney. Però aquests són reals, o no?