A les 9h la Cecilia m’ha passat a buscar per donar una volta pels voltants de Queenstown i ensenyar-me  alguns dels llocs de més interesses de la zona, com Arrowtown, vinyes, el primer bunge (salt al buit)…

shootover

Les vistes d’aquesta zona són increibles. Quan puges cap a qualsevol cim del voltant les vistes de la vall són magnífiques. Queenstown està al mig d’una vall que té el seu origen en un glaciar. La vall és plena de camps de cultiu, i de vinyes. Hi ha unes vinyes amb la seva cooperativa vinícola i pots aturar-te a fer un tast de quatre tipus de vins. Els preus pels núvols. Amb costat hi ha una granja on fan formatges de llet de vaca i d’ovella. Aquí sí he tastat. N’hi ha 5-6 formatges de diferents tipus, uns més secs que d’altres però tots molt bons.

Arrowtown és un petit poble que està a 20 km de Queenstown. El poble està aturat a l’època de la febre de l’or. Totes les seves cases recorden a les cases de l’oest americà. Baixetes, amb els seus pòrtics de fusta i amb la fusta davant de la casa per cordar el cavall. El poble és bonic. La joieria té una petita mostra de “pepites” d’or que s’han extret del riu local. Hi ha pepites grosses de la mida d’un rellotge de butxaca.

 

Arrowtown

A la tarda he canviat de sentit i he voltat el llac fins arribar a Glenochy, un poble de quatre cases, que està al final del llac. A 43 km de Queenstown. No té res d’especial però ve de camí a Paradise. Una pista sense asfaltar entra dins d’un bosc profund i bonic on és va final Lothient del Lord of the Rings. Grans pins i una gran vegetació. Seguint més endavant per aquest camí de carro s’arriba a Paradise, Isengard al Senyor dels Anells. Recordeu, una gran explanada amb la torre negre al mig. Doncs la gran explanada és la llera del riu sec. El paissatge és tenebros amb els núvols negres i la boira que s’acosta. Sembla que hagi de sortir algun orc d’algun lloc. De sobte un riuet em talla el pas del camí. A donar la volta! Si portes un 4×4 tiraria endavant però no és el cas. Mitja volta i de tornada a Queenstown.

Paradise, Isengard