Ja ha arribat el moment d’explicar què significa Kia Ora. És l’expressió maorí que significa “hola”, però aquí l’utilitzen per tot. Per donar la benvinguda, donar les gràcies… és la paraula franquicia dels maoris i s’ha convertit en una marca d’origen.

I per què toca ara? Doncs perquè estic a la terra d’origen dels maoris i és aquí on he anat a un show maorí, un típic show per turistes, uns quants tius amb taparabos.  A les 18h de la tarda m’han recollit amb autocar a l’hotel. El driver, conductor, un maorí simpàtic però amb un accent super tancat, ens ha dut a la villa del show, està a 4km de Rotoura. Només s’hi pot anar si ho contractes, no pots anar-hi pel teu compte.

Sota una pluja intensa arribem al poblat on en rep el cap de la tribu i el seu seguici, uns 15 maoris. Danses i moviments dels bastons de comandament són els primers indicis de que ens estan desafiant. Una mica cutre, som unes 100 persones.

Ja de nit, plovent, entrem al poblat i en trobem amb diferents estances on els membres de la tribu fan feines de la seva vida quotidiana, jajajaja. Un explica històries en maorí, uns guerrers expliquen com moure l’arma i les dones cuinen.

Quan ja ens tenen mullats, entrem al teatrillo on fan danses típiques i acaben amb la Haka. 30 minuts. Ràpid i cap a casa!! No, falta el sopar. En taules llargues, a l’estil dels comics d’Asterix i Obelix, en han preparat un buffet de HANGI, menjar tradicional dels maoris. Pastanaga, patata, moniato, pollastre i carn, al caliu. El menjar està força bo. Aquí és on faig més relacions públiques. Parlo amb belgues, canadencs i italians.