No ha deixat de ploure durant tota la nit i sembla que m’acompanyarà tot el dia.

Primera parada, Waiotapu Thermal, a uns 23km de Rotoura hi ha aquest centre geotermal que destaca per la presència del gèiser Lady Knox, que puntualment a a les 1015h dispara el xorro d’aigua uns 20 metres. Té truco, ja us explicaré!

Geiser Lady Knox

El gèiser queda apartat de la zona termal però entra amb el preu de l’entrada. El parc està format per un recorregut per diferents àrees geotermal. Atravessen diferents piscines d’aigua bullint i de fang. També hi ha algun cràter d’on surt vapor. L’altre estrella del parc és la piscina de champagne. Avui amb la pluja hi havia molt vapor a l’aire i no l’he pogut veure gairebé. Mala sort!

Taupo

Taupo està al costat del llac més gran de NZ. El llac és enorme.  La ciutat com totes, cases petites i un carrer principal. A NZ les ciutats no destaquen, l’important és el paissatge.

A prop de Taupo hi ha les Huka Falls, una petita cascada de 10m però amb molt cabdal i una aigua supertransparent.

Tongariro Park

Arribo a mitja tarda al Tongariro Park. Tres volcans fan acte de presència en aquesta zona. El mont Tongariro 1.968m, mont Ngauruhoe 2.291m i Mt. Ruapehu 2.797 metres. El típic en aquesta zona és fer el Tongariro Alpine Crossing, una ruta a peu de 7h de duració que dóna la volta a la zona. Però he arribat molt tard. He estat al punt de sortida de la ruta i m’he fet la foto….

Punt de sortida del Tongariro

El paissatge és  espectacular. El mt Tongariro és el que va utilitzar Peter Jackson per representar Mordor al Senyor dels Anells. El negre, pelat i sense punta, és un volcà.

Tongariro

Aquesta zona és força aburrida. És àrea d’esquiador i ara encara no hi ha neu. D’aquí un mes això està ple snowborders. Sí, he notat un canvi en la temperatura. Aquí fa més fred.