Rotoura està al centre de la illa nord, envolta el llac Rotoura i la zona termal. La ciutat no és gaire gran i com sempre els edificis tenen una alçada petita.

Llac de Rotoura

El dia s’aixecat plujós i no ens ha abandonat durant tot el dia la pluja i la boira.  M’hauré d’acostumar ja que diuen que la illa sud té aquest clima. M’he ficat el xubasquero i cap al Museu de la city. Està situat al mig dels grans jardins del Govern, dins d’un edifici estil tudor de color taronja, és bastant xulo. Respecte a l’exposició destaca el vídeo que explica la formació termal de la zona i el balneari que al segle XIX formava part de l’edifici. Altres parts interessants: és el recorregut per la planta baixa de l’edifici, on hi havia les banyeres i les dutxes, i on encara ara fa molta calor i una forta olor a fusta cremada.

museu Rotoura

El museu també mostra el seu respecte a la 28º divisió maorí que va lluitar a la segona guerra mundial, i on dels 3.000 homes van morir 600. El seu destí va ser Europa i el nord d’Àfrica. Hi ha les fotos té tots els homes i hi ha un parell de vídeos on expliquen les “batalletes”.

Quan he sortit encara plovia. He agafat el cotxe de lloguer, és un Toyota Corolla de color negre. És un cotxe molt ample i va molt bé. Per cert això de conduir per l’esquerre i el volant a la dreta, cap problema, no té gaires complicacions. A més a més s’ha de sumar que és automàtic. En fi, arribo a Te Puia, una de les principals reserves termals de la zona on es pot veure diferents piscines d’aigua calenta. Es creen bombones de fang  que es van esclafant a mesura que les va creant el vapor. És un afecte molt curiós. Sembla com si fèssim bullir una pasta de pizza de color gris. Fa molta pudor. També hi ha un geiser, xorro d’aigua de 15 metres d’alçada. Al seu voltant hi ha una gran columna de vapor.

Geiser Pohutu

Piscina de vapor

Rotoura és el centre de la cultura maorí, i és aquí on es podem veure les representacions de les danses maoris i la famosa “haka”, el cant famòs que criden els All Blacks, equip del rugby neozenlandes, els seus adversaris.

Dances maoris