A les 6am de peu. Un autocar de Great Sight  em recull a l’hotel per anar al Milford Sounds. La zona dels Fiorlands. El dia s’ha llevat fosc i plujos. Malament. Tenim 4 hores d’autocar fins el Fiord.

L’entrada al fiord és diluviant. Com plou!!!! Si xubasquero!! Tots xops!!! L’autocar va fent parades per fer fotos a cascades i zones interessants però quan baixes queden xop!!! La zona és molt guapa. Una estreta carretera serpenteja entre el congost junt a un gran riu que baixa amb un gran cabal i amb molta força. De les montanyes del voltant baixes centenars de cascades que cauen en picat. És impressionant!!!! És quan omples una banyera i entra aigua de diferents mànegues.

Milford Sounds

A la 13h embarquem per anar amb creuer. Segueix plovent i el vaixell no para de moure’s. És un vaixell amb grans cristalls però no es veus res perquè estan entalats. Llavors intentes sortir i a fora. És impossible! Quina pluja més freda, i vent. O sigui que poc he pogut veure durant 1h. De tornada la cosa ha millorat i ja he pogut sortir per gaudir el Mt Peak 1600m. i les cascades del voltant.

Milford Sounds

El dia s’està obrint i sembla que podréf er el vol de tornada a Queenstown per damunt del Aspirint Mont National. Tinc previst agafar el segon helicopter a NZ. El primer a Franz Joseph va ser magnífic. No crec que ho pugui superar però ja veurem. El vol és de 40 minuts i així m’estalvio fer la tornada d’autocar fins Queenstown, 4 hores.

Arriba l’helicopter carregat de caçadors que descarreguen 4 caps de cervol amb les seves grans banyes. Sembla que han estat caçant durant tota la nit per la zona del Milford Sound. Baixen només els caps, encara ensangrentats amb unes banyes magnífiques. Pobres animals!  Ens enfilem a l’helicopter 6. Un canadenc, una familia de NY i jo. Ràpidament s’enlaire per damunt de les montanyes pelades. A l’hivern deuen estar plenes de neu. Ja no plou però de les grans parets cauen centenars de cascades. Al fons el riu i el fiord que encara està ple de grans núvols. L’helicopter va esquivant els núvols i això fa que es mogui una mica. Puja i baixa.

A dalt d’una de les montanyes hi ha un gran llac d’on surt d’un petit riu que ràpidament es precipita en forma de cascada per la pendent.

helicopter

Quan ja estem a prop de Queenstown, l’helicopter s’atura en un cim damunt del gran llac. La vista és molt xula. Baixem i ens fem unes fotos amb el llac de fons, i l’helicopter. Ja queda poc fins a Queenstown, però no arribem a l’aeroport. Abans de Queenstown l’helicopter s’atura en un terraple al costat del llac on un taxi ens espera per dur-nos els respectius hotels acabant l’aventura. Us puc dir que les vistes són impressionants però  no superen a Franz Joseph, de cap manera!