Kaikoura

El dia s’aixeca ennuvolat però sembla que no plourà. El mar està tranquil per tant el creuer anirà bé. Tinc el tour amb la companyia Watch Whale, que curiosament té la seva oficina dins de l’estació de tren. I el vaixell???

Arribo abans de les 10h i haig de fer cua davant del mostrador per canviar el meu voucher. Aixeco la mirada i veig una pantalla amb l’horari del meu creuer i al costat una frase: “el mar està mogut. Els nens menors de 10 anys no poden pujar”. Ui!!! No fa bona pinta. Em toca i li pregunto a la senyora. Diu que sí que está mogut i s’esperaran mitja hora a veure com avança el dia i que torni més tard. M’envia a una sala on hi ha una pantalla on passen un documental del Discovery Channel son foques, balenes, orques… Tot molt bonic i tranquil.

Torni al mostrador. Em comentar que tot continua igual. Bé, donem el tiquet que només estic avui per aquí. Em diu si em mareixo, i recordo els creuers a Tadoussac i a Paihia on no vaig tenir problema. Endavant.

Puntualment ens recull un autocar a l’estació i ens dur al port. Un llampant vaixell blau ens espera. Quan entro per la porta ja em fa mala espina. A tots ens fan seure a l’interior. Tots tancants asseguts en unes butaques molt còmodes de color blau. I, en el seient de davant un munt de bosses de paper.

Arranca!!! Comença a botar una mica. I a vomitar!!!!!!!! jajajaajajaja Tothom ha deixat l’esmorçar  a la bossa de paper. Collons com es movia. Semblava el Tutuki Splash de Port Aventura però a lo bestia. Amb meu costat una dona belga no ha aixecat el cap.  Han estat tres hores de patiment assegut en aquella butaca. El vaixell anava fent aturades per veure ballenes però no quan volia aixecar-me era pitjor. Un calvari! I això que li diuen Pacífic.

Bé, un cop a terra i per recuperar-me he donat una volta per poble. Petit però bufó poble turístic mariner. Els negocis estan decorats amb pintures sobre balenes, foques… i inclus hi ha alguna figura enorme d’una llagosta.

Grafiti de balenes

A mitja tarda he arribat a Christchurch la ciutat més gran de la illa sud. Estic allotjat al IBIS, molt centric. Va perfecte per bellugar-me. A més a més els parquimetres deixen de funcionar a les 17h, quan tanquen totes les botigues. Així que aparco el cotxe fins les 9h del matí i prenc possessió de Christchurch.

Chirstchurch

El centre no és gaire gran. I no queda ningú pel carrer. Faig unes fotos per la plaça principal on hi ha l’esglèsia de Chirstchurch, té un gran rossetó, però no és pot comparar amb Sant Maria del Mar. Llavors fliparien!!! Entro i estan fent l’assaig del cor. OOOOOHHHHH! m’assec a escoltar. Quina tranquilitat i pau. Un final perfecte per aquest dia que havia començat tant mogut.