A les 5 am toca diana! Tinc per endavant 230km abans d’arribar a Franz Joseph on haig d’arribar abans de les 9h. Fot fred i tot està ben fosc. Torni a fer la carretera que ahir em va dur a Hokitika.

A les 8.45 am sóc a la porta dels NZ Guide de Franz Joseph preparat per començar l’excursió pel Glacier.

Aquí tot està molt ben organitzat i puntual. Primer de tot et donen un collaret amb 4 targetes de diferents colors penjant; una vermella, una blava, una groga i una amb un número, el 257. Llavors et fan passar per diferents cabines on intercambies la targeta per una peça de roba. Unes botes de montanya amb uns bons mitjons gruixuts, un impermeable i grampons. Del coll només et queda penjant la targeta amb el número. A la tornada hauràs de fer el procès a la inversa i així recuperes totes les targetes. És una manera per tenir controlat tot el material.

Pugem a un autobus antic. Tots equipats amb el xubasquero de color blau i les botes de montanya. Semblem clons tots equipats i tapats fins les orelles. 10 minuts de camí i ja som al peu d’un pista que comença entremig del bosc i de mica en mica es va empinant. Ens ajudem de cordes que ja estan enganxada entre arbres per poder pujar. Atravessem un parell de riuets i arribem al peu de la gracera. OOOOOOOOOOOOhhhhhhhhhh!!!!

Què gran!!!

Franz Joseph

 

Descansem una estona abans de continuar i ens comencen a treure peces de roba. El xubasquero ens ha fet suar!!! Si fèssim cas dels experts!!! El guia va amb pantalons curts i samarreta de màniga curta, en canvi tots nosaltres super tapats… en fi. Ens calcem els grampons i en separem en dos grups. 10 persones en cada grup i cap amunt.

Franz Joseph

S’inici es empinat per una petita escala escabada al gel pel guia i ajudats per una corda, en fila india anem pujant el glaciar. El principi es dur adaptar-se aquest medi i amb les noves eïnes enganxades els peus però de mica en mica d’adaptes i vas més ràpid.

Fem una ruta d’una hora pel damunt del gel. Veiem algun forat i entrem en alguna cova feta pel gel. Colors blancs i blaus es combinen pel tot arreu sota un cel despejat un sol que pica i et deixa cegat amb color del gel.

L’experiència és molt interessant. És molt segur i en tot moment el guia vigila que tot estigui controlat. Són 4 hores d’excursió que et deixen rebentat però ha valgut la pena. Em queda de record una pelada al taló del peu esquerre gràcies a les botes.

Franz Joseph

El poble de Franz Joseph és molt petit. Però té benzinera i super. També té una petit museu sobre la creació de les glaceres i del món alpí en general. No és gaire interessant, i cansat després de l’excursió menys.

Fox Glacier

A 40km de Franz Joseph hi ha el poble de Fox i el seu glaciar. El poble és igual de petit que Franz però amb benzinera. La més cara que he vist a NZ! El glaciar Fox no és més petit que el de Franz però no per això no és interessant.