Aquesta època de l’any a Nova Zelanda diuen que  hi ha pocs turistes, i és cert. Pots anar a tots els llocs turístics sense cues. Per tot arrreu hi ha allotjaments lliures; hotels, motels, bed and breakfast, backpackers… Viatjar en aquesta època de l’any és ideal. El que sí hi ha, i molts, turistes japonesos. Autocars plens de japonesos amunt i avall. Suposo que també hi ha australians però no s’identifiquen. D’espanyols només he trobat dos catalans de Cardona a Hobbiton, ja és curiós!

La benzina a  Nova Zelanda costa 1’58$ el litre, és a dir 0,60€ aproximadament. Feu els vostres càlculs!!! La vida en general és barata pels europeus. Heu de tenir en compte que 1 euro són 2,4$ depenent del dia.

Les carreteres són estretes i pràcticament no hi trobes ningú. Acostumes anar sol. A la sortida d’Auckland cap al nord, hi ha una autopista de pagament. Però sense peatge. El que fa és grabar les matrícules de tots els cotxes i tens 3 dies per pagar per internet. Si això ho fessin a casa nostra???

La gent acostuma a ser força amable i t’entens bé. Tenen un accent tancat i alguna vegada es mengen algun síl·laba però en general no hi ha problema, de moment.

Auckland és una ciutat supermulticultural. Al carrer hi ha totes les races. Rosos, maoris, xinesos, japonesos, polinesos… Hi ha de tot! Al nord, estil britànic, i el centre és més maorí. Rotoura és molt maorí. El que no he vist de moment són àrabs.

Ja us aniré explicant més anècdotes.