Christchurch

Avui ha estat  dia de ciutat i de Peninsula de Banks.

A les 9h en punt agafava el cotxe ja que es l’hora que els partquimetres es posen en marxa en aquesta ciutat. El carrer està molt tranquil, no sembla un dijous al matí al centre de la ciutat. Es pot circular amb normalitat.

Aquest matí exploraré la peninsula de Banks que diuen que és forá interessant. Començo per Littelton, un petit poble a 20km de la ciutat. És un poble amb port de mercaderies. Res de platja ni port bonic. L’interessant de la zona són els pubs i les cases victories que estan repartides per la montanya amb vistes sobre la bahia. Les cases són xules però la vista amb el port ple de ferros no gaire.

Creueu la peninsula fins a l’Akaroa. 80km. Poble d’origen francès. Els restaurants  tenen noms francesos i banderes franceses recorden els seus origens. És molt interressant passejar pels seus carrers plens de bars al costat del mar. Fa molta calor i hi ha una gran tranquilitat en l’ambient. Aquí no hi ha estress.

Akaroa

Molt recomenable la carretera Summit Rd que atravessa la peninsula per una carretera elevada, el que permet veure les dues costes. És una carretera llarga, plena de curves, però val la pena.

Christchurch té el centre a la plaça de la catedral i des d’aquí es pot veure tot a peu o el tranvia. A una travesia hi ha el principal carrer comercial, peatonal i on hi ha un parell de centres comercials.

Arts Centers és l’antiga universitat de Canterbury i on avui hi ha galeries d’arts i estudis. L’edifici encara conserva el nom de les materies que s’impartien a cada edifici. És un edifici antic, a l’estil de l’escola de Howards de Harry Potter.

Davant hi ha el museu de Canterbury. Interessant. Explica la historia de la zona amb diorames i maquetes. Hi ha una zona on expliquen les expedicions de NZ al pol sud.

Junt al museu hi ha el Botanic Garden. Un gran parc per on passa pel mig el riu Avon. Es pot fer un passeig romàntic en gondola pel canal. Tot és verd i ara que es tardor els arbres tenen uns colors magnífics. Grocs, taronges, vermells… quin colorido!!!!

Botanic Gardens

Regent Street és un carrer peatonal amb els edificis a l’estil espanyol, així ho denominen les guies. Bé, els edificis són de dues plantes i les façanes estan pintades de diferents colors: rosa, verd, blau… Això sí a partir de les 17h està mort, són botigues i no pubs.