Auckland és una gran ciutat, tota apretada i amb edificis moderns a l’estil de New York però no amb tanta alçada. La vida a la ciutat comença ben d’hora, a les 6h de la matinada ja hi ha gent pel carrer corrent amunt i avall, igual que Barcelona! A la tarda tots els comerços tanquen la porta a les 18h i tothom s’amaga, al contrari del que passa durant al dia. El carrer principal, Queen St, és on hi ha totes les marques de moda i els principals restaurants, McDonald’s, burguers… jejeje

Kelly Tarlton’s ha estat la meva primera visita del dia. Pinguins, mantes, taurons… donen voltes a una gran peixera. El més destacat del lloc és la zona Antàrtica, on puges a un petit vehicle tractor sobre neu, “imitació”, i fas un recorregut per un recinte tancat on els pinguins viuen en un clima sota zero.

El museu de Ciències Natural, Domain, està força bé. Tracta la història del maories. Hi ha la representació de dos temples maories i molts elements de la seva cultura. Algun totem amb la llengua a fora. També repassa la història dels soldats neozelandesos a la II Guerra Mundial amb diorames, avions a mida real,… Està molt ben documentat.

Una altra part important de la ciutat és el seu port. Hi ha atracats els creuers que creuen la Polinesia i encara queden restes de les instal·lacions que van ser utilitzats a la Copa Amèrica fa uns anys.

Deixo pel final la torre, la Sky Tower. Oooooohhh! decepció. No té res a veure amb la torre de Toronto. Les vistes no són gaire bones. És la torre més alta de l’hemiferi sud. El problema és que la ciutat és molt extensa i no té cap mena de simetria.

Em sembla que per avui ja en tenim prou.

Pingu

Màscara Maorí