A les 7.30h en punt truquen a la porta de l’habitació. És en Don, el sir del motel que em porta l’esmorçar continental. Un tio simpàtic que em diu que més tard passi per la recepció que m’indicarà un parell de llocs on puc anar-hi. El matí és fred i emboirat, toca ficar-se el polar i els pantalons llargs.

En Don em recomana que agafi un Aquataxi. I què és això?? Es tracta de vaixells que fan de taxi per tota la costa de l’Abel Tasman. Et deixen en diferents punts i et recollen al cap de 3,4 o 5 hores en un altre punt. És zona de motxilleros. Hi ha diferents pistes a interior i zones d’acampada.

Abel Tasman

La costa és preciosa. Petites cales de sorra daurada i aigua transparent però gèlida. El dia és esplèndit, cap núvol. Pantaló curt, màniga curta… com a Barcelona! Faig un circuit per tota la costa amb el vaixell perquè només tinc avui en aquesta zona i per la tarda vull anar a  la Golden Bay.

Foques

Estic tres hores en vaixell per la costa, fent parades en diferents platges on anem deixant excursionistes amb les seves grans motxilles. Ens arribem fins l’illa Tonga, gairebé a l’extrem més al nord, on  hi ha una colònia de foques. Estan camuflades entre les roques, però en podem veure una vintena que juguen entre elles o estan prenent el sol.

Golden Bay

La Golden Bay està darrere de l’Abel Tasman, a la part interior i la costa nord. Té unes llargues platges desèrtiques amb la sorra daurada i una aigua cristalina. Allà on vaig l’aigua té un color blau transparent.

Tot i ser diumenge no hi ha gaire gent en aquesta zona. Que recordi fins el moment no fet un minut de retenció a cap lloc.

Arribo a Collingwood. És el poble més allunyat de la costa. És petit, quatre cases comptades. Aquí saps si un poble és important si hi ha benzinera i si hi ha el supermercat New World.

Te Waikoropopu Springs

Són les fonts d’aigua dolça més importants de NZ i les que diuen més transparents del món. La veritat és que l’aigua sembla un vidre. Supertransparent i quieta. L’aigua pràcticant no es belluga. Es poden veure les pedres i les algues del fons nítidament.

Aigües cristalines