Dunedin – Mount Cook 300309

En el meu camí de pujada de  l’ìlla, avui he arribat al Mount Cook, la vessant del pacífic. Part del camí és a través d’una carretera en línea recta. Quilómetres i quilómetres sense cap curva i sense trobar ningú. Sembla el desert, fa molta calor. Atravesso un parell de presses. Llacs artificials!!! En aquest país tots els llacs molt naturals, i enormes. Per cert, la carretera bordeja el llac Pukaki. llac amb l’aigua de blau turquesa.

Però abans d’arribar a Mt Cook, m’he aturat al poble de Moeraki. Poble pesquer. Té unrestaurant de peix de renom, però és aviat, les 11h i encara és tancat. El més imporant de Moeraki són unes pedres esfèriques que es troben a la platja. Semblen enormes pilotes de futbol, però si les xutes…

Boulders Moeraki

L’arribada a Mount és espectacular. Ajuda el dia despejat que fa avui. És el pic més alt de NZ amb 3.766m. i es veu perfecte, sense cap núvol.Tinc l’allotjament en el Motel Hermitage, que forma part de l’hotel Hermitage. Un hotel luxós amb vistes a la montanya.

Hi ha diferents camins que t’acosten a la glacera de Tasman. És la glacera que ve del Mount Cook i desemboca en un llac amb icebergs. El camí per arribar-hi és de 20 minuts, amb una part final futodeta.

Glaciar Tasman

En Hooker Valley hi ha el monument alpí, en honor els morts.

Mt Cook

El poble gira al voltant de l’hotel Hermitage i no té cap més atractiu que les caminades per la zona. Fa dos anys en el propi hotel es va crear el museu en honor a Sir Edmund Hillary, el primer que va pujar l’Everest, que és neozelandes, i que es va fer com a montanyista en el Mt Cook. El museu és petit. Amb objectes de les seves expedicions i vídeos de la seva vida. El més destacat és el Planetarium i la pel·lícula en 3D de la formació del Mt Cook. La peli en 3D està molt bé. Són 20 minuts de la història segons els maoris de la formació de les montanyes i una segona part en imatges reals espectacular dels seus glaciars i aèrees de la zona.  Espectacular!!!!