KURANDA

Esmorço ous estrellats, mentre fulleixo una revista d’excursions de Cairns i els voltants. No tinc cap excursió preparada però no vull passar un dia aburrit a l’hotel. Entre les pàgines hi ha una opció que m’agrada, anar a Kuranda. Tots els vols de Qantas que he agafat per Austràlia fan publicitat d’aquesta zona i no puc marxar d’Austràlia sense veure el bosc tropical i el poble hippies de Kuranda.

A les 11.50h em recull una furgoneta de North Trek (102¢) a l’hotel. Només som quatre turistes: un alemany, dos holandesos i jo. No callen de parlar en alemany. Uff!!! La furgoneta en dur al peu del funicular, punt de partida de la Gondola, un telecabina de 9km. que sobrevola el rainforest de la serra de Kuranda. Un bosc molt humit i tupid com tots els de la zona. És una passada veure a vista d’ocell els arbres i el mar de Coral. És una gran obra d’ingeniaria per damunt del bosc. Al llarg del recorregut hi ha dues aturades.

Skyrail

La primera aturada em permet donar un tomb, 175m,  entremig del bosc amb un guia que ens ensenya un petit fruit rosa que és molt verinós, una planta que s’arrapa a la pell i un arbre altíssim… La segona parada ens permet veure unes cascades per on no  hi baixa gaire aigua. No és temporada de pluges, però he vist fotos amb tot desbordat, més grans que les catarates del Niagara.

Kuranda és un petit poble, minipoble, que l’únic que té són els mercats. Hi ha 3 mercadillos. Hi venen de tot, des de pulseres fins a cocodrils disecats. També hi ha un zoo de papallones i un altre de koales. I res més, bé sí restaurants. Amb una hora està tot vist. És un poble massa turístic però molt bonic i artístic.

A les 15.30h surt el tren Scenic Railway que em retornarà a Cairns. És un tren antic, a l’estil de Harry Potter, de 12 cabines. Té dues sortides al matí, 8.30 i 9:30, i per tornar a les 14 i 15.30h. És un trajecte tranquil, dues hores tranquiles dins del tren veient el bosc i les vistes al mar de Coral. A mig camí fa una aturada turística per fer fotos de la cascada que he vist al matí sense aigua. El recorregut es fa pesat, no s’acaba mai. Atravesses 10 tunels i un munt de ponts.

kuranda2

Arribada a Cairns a les 17.15h. Una excursió de mig dia que no tenia prevista però que veient els fulletons turístics de l’hotel em van agafar ganes d’anar-hi, i és molt recomenable acostar-se fins aquest petit poblet, molt comercial però que té l’encant del Skyrail i el Railway.