ADELAIDA

Quan arribo a Adelaida el primer que s’ha de fer és atrassar 30 minuts el rellotge. Això del canvi és un problema. Segons l’estat en que et trobes pot haber  una diferencia horaria de 30 minuts a 2h.

Adelaida és una ciutat envoltada de jardins i de grans avingudes. La  seva visita és ràpida. Jo estic un dia i mig, i puc dir que amb una tarda n’hi ha prou. Destaquen els edificis de dues plantes d’estil oeste i el Rundle Mall que es el carrer comercial. És peatonal i hi ha de tot. Un gran supermercat, botigues de roba i videojocs, restaurants de menjar ràpid… Però hi ha un gran problema! A les 17h tot tancat i desapareix la gent del centre de la ciutat. A les 18h ja és de nit i no queda una ànima pel carrer.

Els grans jardins rodegen el riu Torrens. Són uns grans jardins però no hi ha gaires ombres. Grans espais verds però sense arbres. Et torres!!!

Ajuntament

Espais recomenats: El Festival Centre, al costat del riu, és l’espai cultural de la ciutat i és aquí on fan els espectacles. Volen imitar Sydney amb l’Opera House. Estan molt lluny d’aconseguir-ho!!! La catedral i l’ajuntament  estan a l’avinguda King Williams, no estan malament.

Lion Arts

El museu del sud d’Australia és gratuit i és interessant la col·lecció de minerals i fòssils, com també  les exposicions de les diferents cultures del pacífic.

Riu Torrens