GREAT OCEAN ROAD

La Great Ocean Road és la carretera que bordeja la costa de Melbourne. És famosa que per les platges surfistes de Bells Beach i per les formacions que hi ha al mar desgastades pel mar.

La carretera és similar al circuit de la costa del Garraf. Carretera estreta amb precipici. Els miradors que hi ha a la carretera deixa veure els llargs penya-segats i les llargues platges amb els grans onades.

Apollo Bay. Avui dormiré en aquest petit poble de la costa. Un únic carrer interessant. Botigues, supers i restaurants. Desembarco a les 13h i tinc 24h abans no em passin a recollir. Uff!!! Hi ha una petita platja però fa fred per ficar-si a l’aigua. Doncs res, donar unes voltes per les botigues de souvenirs i el centre d’informació.

La continuació del circuit comença a les 12h. He pogut agafar un bus una mica abans. L’autobus està pleníssim. Em toca al costat d’una japonesa.

La primera parada és als 12 apòstols. El pàrquing és enorme. Hi ha un gran circuit que et porta fins el mirador des d’on es veu els 4-5 monolits dins de l’aigua. És wapo!!! però està ple de japonesos amb la càmara a la mà. Quin perill!! empentes i cops. Quin estres!

12 apostols

Si en tens ganes pots agafar un helicopter que passa per damunt dels 12 apòstols, però no ho he fet. 10 minuts 90$. Aquest cop he passat!

Next stop, Arch Gorge. És un congost obert al mar amb una preciosa cala. Per accedir es baixa per una empinada escala de fusta. Si agafes un altre dels circuits, n’hi ha 3, et porta dins un forat a la roca. I l’altre a veure els 12 apostols des de l’altre banda.

Arch Gorg

Finalment, veiem el Lonfon Brigde. Un gran arc fet pel mar.

London Brigde

El circuit són 180 km al sud de Melbourne, fins a Port Campbell, una vella villa al costat del mar.